PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 2 "POD TOPOLĄ" W BARLINKU

Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Menu stołówki


STOŁÓWKA - Szkoła Podstawowa nr 2 im. Jana Pawła II w Czersku

 

 

Znalezione obrazy dla zapytania: ruchome jedzenie gif

 

 

 

 

Alergeny zostały wyróżnione w jadłospisie 

Jadłospis - Przedszkole nr 39  

Poniedziałek

01.03.2021

 

 

ŚNIADANIE

Znalezione obrazy dla zapytania: kucharka

Herbata owocowa składniki: aronia, jabłko, kwiat hibiskusa, kwas cytrynowy, koncentraty owocowe.

Pieczywo mieszane (ciemne z ziarnami, białe pszenne) z masłem (z mleka 82%)

*mąka pszenna, żytnia, mleko, jajka, masło, ser żółty z mleka. Marchewka.

 OBIAD

Zupa ryżowa na wywarze mięsno - warzywnym, marchew, pietruszka – korzeń, cebula, por, seler - korzeń, seler – nać, przyprawy, ziele angielskie, liść laurowy, sól o zmniejszonej zaw. sodu, pieprz, natka pietruszki, porcja rosołowa, ryż.

Placki ziemniaczane z jogurtem (z mleka) i cukrem, składniki: ziemniaki, mąka pszenna, sól, pieprz, jajka. Woda z sokiem (cukier, syrop glukozowo – fruktozowy, woda, zagęszczony sok aroniowy, regulator kwasowości, kwas cytrynowy 43% zagęszczonego soku malinowego o ekstrakcie ogólnym 63%, sok z czarnej porzeczki, marchwi, wit.C, aromat).

PODWIECZOREK

Herbata z cytryną, wędlina (mięso drobiowe 83%, woda, sól, przyprawy, białko sojowe).

Pieczywo mieszane (ciemne z ziarnami, białe pszenne) z masłem (z mleka 82%).

*mąka pszenna, żytnia, mleko, jajka, masło, pomidor, kiwi.

 

Wtorek

02.03.2021

 

 

https://zspdabrowka.pl/przedszkoledabrowka/wp-content/uploads/2020/09/vegetables-29063_640-min-1.png

 ŚNIADANIE 

Kakao, mleko 2%. Pieczywo mieszane (ciemne z ziarnami, białe pszenne) z masłem (z mleka 82%).

*mąka pszenna, żytnia, mleko, jajka, masło, dżem cukier, woda, kwas cytrynowy. Banan.

OBIAD

Zupa biały barszcz z ziemniakami i śmietaną, majerankiem. składniki: woda, marchew, cebula, porcja rosołowa z kurczaka, por, seler sól o zmniejszonej zaw. sodu, pieprz, ziele angielskie, liść

laurowy, zioła, natka pietruszki.

Filet z kurczaka w jogurcie, pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i koperkiem w sosie śmietanowym składniki: filet drobiowy, olej rzepakowy rafinowany, mąka pszenna, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże). Woda źródlana.

PODWIECZOREK

Herbata z cytryną.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem posypane prażonym sezamem, składniki: jaja kurze, sól, pieprz, majonez (olej rzepakowy, żółtko jaja, ocet, musztarda, cukier, sól, przyprawy.

Pieczywo mieszane (ciemne z ziarnami, białe pszenne) z masłem (z mleka 82%).

*mąka pszenna, żytnia, mleko, jajka, masło.Szkoła Podstawowa nr 4 w Przemyślu - Jadłospis

Ludzie Wykonujący Różne Czynności | Darmowy Wektor

 

Środa

03.03.2021

 

 

ŚNIADANIE 

Płatki kukurydziane z mlekiem 2% składniki: mąka pełnoziarnista owsiana, pszenna, jęczmienna, mąka kukurydziana, nierafinowany cukier trzcinowy, syrop glukozowy, miód piekarniczy, melasa trzcinowa, olej słonecznikowy, sól morska, naturalne aromaty, ekstrakt z aceroli, rodzynki, płatki migdałowe.

 OBIAD

Zupa rosołowa z makaronem marchew, pietruszka, korzeń, cebula, por, seler - korzeń, mięso z kurczaka, makaron pszenny, jajeczny - mąka pszenna, jaja.Przyprawy, ziele angielskie, liść laurowy, sól o zmniejszonej zaw. sodu, pieprz, natka pietruszki.

Fasolka po bretońsku z kiełbasą (mięso drobiowe 83%, woda, sól, przyprawy, białko sojowe) i ziemniakami składniki: fasolka, cebula, sól, przyprawy, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy.

Woda z sokiem (cukier,syrop glukozowo - fruktozowy, woda, zagęszczony sok aroniowy, regulator kwasowości, kwas cytrynowy 43% zagęszczonego soku malinowego o ekstrakcie ogólnym 63%, sok z czarnej porzeczki, marchwi. Wit.C, aromat).

 PODWIECZOREK

Herbata owocowa składniki: aronia, jabłko, kwiat hibiskusa, kwas cytrynowy, koncentraty owocowe.

Stół szwedzki: wędlina (mięso drobiowe 83%, woda, sól, przyprawy, białko sojowe), pomidor, roszponka.

Pieczywo mieszane (ciemne z ziarnami, białe pszenne) z masłem (z mleka 82%).

*mąka pszenna, żytnia, mleko, jajka, masło.

 

Czwartek

04.03.2021

 

 

 

ŚNIADANIE

Herbata rooibos,

Serek almette (mleko, śmietanka (z mleka), żywe kultury bakterii, pieczywo mieszane (ciemne z ziarnami, białe pszenne) z masłem

(z mleka 2%).

*mąka pszenna, żytnia, jajka, woda, drożdże,sól, masło (z mleka).

Ogórek zielony.

OBIAD

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, śmietaną 18% (z mleka) i zieloną pietruszką, wywar mięsno - warzywny, woda, ziemniaki, marchew, cebula, por, seler – korzeń, woda, brokuł, porcja rosołowa, rzyprawy:ziele angielskie, liść laurowy, sól o zmniejszonej zaw. sodu, pieprz.

Gulasz z indyka z kaszą jęczmienno - gryczaną. Buraczki z oliwą, miodem, cebulką czerwoną. Skład: mieso z udźca z indyka, cebula, marchew, olej rzepakowy, mąka pszenna, kasza. Woda z sokiem (cukier, syrop glukozowo - fruktozowy, woda, zagęszczony sok aroniowy, regulator kwasowości, kwas cytrynowy 43% zagęszczonego soku malinowego o ekstrakcie ogólnym 63%, sok z czarnej porzeczki, marchwi. Wit.C, aromat). 

 PODWIECZOREK

Clipart Zdrowe Jedzenie - Best Free Library

Budyń śmietankowy z sokiem skład: mleko2% skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat.

Chrupki kukurydziane. Gruszka.

 

 

Hobby

 

Piątek

26.02.2021

ŚNIADANIE

Herbata z cytryną.

Pasta z tuńczyka składniki: tuńczyk, woda, cukier, olej, sól, przyprawy.

Pieczywo mieszane (ciemne z ziarnami, białe pszenne) z masłem (z mleka 2%).

*mąka pszenna, żytnia, jajka, woda, drożdże,sól, masło (z mleka), słonecznik do posypania, papryka świeża.

 

 OBIADPodobny obraz

Zupa buraczana z ziemniakami i śmietaną 18%  (z mleka) wywar mięsno warzywny, woda, ziemniaki, marchew, cebula, por, seler - korzeń, woda, buraki, porcja rosołowa, przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól o zmniejszonej zaw. sodu, pieprz.

Kopytka polane masłem, składniki: mąka pszenna, jaja kurze, olej rzepakowy rafinowany, ziemniaki. Kompot owocowy.

 

PODWIECZOREK

Jogurt grecki z brzoskwiniami (wyrób własny). Ciasteczko maślane mąka, wiórki kokosowe, pełnoziarniste płatki, olej słonecznikowy.

Znalezione obrazy dla zapytania: kucharka

 

 


 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2021-02-26 12:35:31
Ilość wyświetleń: 8252

"Wszystkiego, co naprawdę warto wiedzieć nauczyłem się w przedszkolu"

Robert Fulghum
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej