PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 2 "POD TOPOLĄ" W BARLINKU
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu stołówki

 

 

PONIEDZIAŁEK 01.09.2025

3d ananasy Zdjęcia - darmowe pobieranie na Freepik

 

 

 

ŚNIADANIE

KAKAO Składniki: mleko2%, kakao,cukier, (200 ml)
PIECZYWO Z MASŁEM I SEREM ŻÓŁTYM SALAMI (70g) Składniki: (mąka pszenna-zawiera gluten, woda, mąka orkiszowa, drożdże, sól, woda, kultura staeterowa, mieszanka ziaren, miód, ser żółty (z mleka), masło82% - (z mleka). PAPRYKA (30g).

OBIAD

ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM NA WYWARZE MIĘSNO –WARZYWNYM (200 ml) Składniki: woda, korpusy drobiowe, marchew, szczaw, jajko, pietruszka, por, seler, ziemniaki, liść lubczyku, Vegeta natur, natka pietruszki, sól o zmniejszonej zaw. sodu, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie,śmietana18% (z mleka)

MAKARON Z TWAROGIEM (250g)  Składniki: mąka pszenna, śmietana 18% (białka mleka), cukier, ser twarogowy, sól, białka mleka
SOK JABŁKOWY 100% (200 ml).

PODWIECZOREK

HERBATA Z CYTRYNĄ Składniki: woda, herbata, cytryna, miód,
KANAPKA Z KIEŁBASĄ SZYNKOWĄ (65g) Składniki: chleb wieloziarnisty (mąka pszenna-zawiera gluten, woda, mąka żytnia, drożdże piekarskie, zakwas, glukoza, cukier, otręby pszenne, olej rzepakowy, serwatka w proszku, regulator kwasowości, chleb zwykły-mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól, zakwas (mąka żytnia, woda, kultura starterowa, gluten pszenny, mięso wieprzowe, mięso wołowe, tłuszcz wieprzowy, sól, cukier, przyprawy, warzywa suszone, ekstrakty z przypraw, regulator kwasowości- cytrynian, sodu, przeciwutleniacz- izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca - azotyn sodu, aromaty, masło 82% z mleka. MIX SAŁAT (25g). 
POMIDOR(25g).
NEKTARYNKA (80g).

 

WTOREK 02.09.2025

Smieszne owoce Zdjęcia - darmowe pobieranie na Freepik

ŚNIADANIE MLEKO 2% z mleka (200 ml), PŁATKI KUKURYDZIANE (25 g) Składniki: Mleko 2%, kasza kukurydziana 87%, cukier, ekstrakt ze słodu jęczmiennego, sól. BANAN (80g) MARCHEWKA (20g).

OBIAD

ZUPA KALAFIOROWA NA WYWARZE MIĘSNO –WARZYWNYM (200 ml) Składniki: woda, korpusy drobiowe, marchew, kalafior, pietruszka, por, seler, ziemniaki, liść lubczyku, Vegeta natur, natka pietruszki, sól o zmniejszonej zaw. sodu, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, śmietana18% (z mleka).
PULPET W SOSIE POMIDOROWYM (130g) Składniki: szynka wieprzowa, jajka, cebula, bułka sucha namoczona (zawiera gluten), sól, pieprz, Vegeta natur , pomidory w puszce, majeranek, mąka pszenna.

RYŻ (100g) Składniki: ryż, woda, sól, OGÓREK MAŁOSOLNY(100g)
Składniki: ogórki(40%), woda, cebula, koper, chrzan, czosnek, sól, przyprawy.

WODA Z SOKIEM MALINOWYM HERBAPOL (200 ml)
Składniki: woda, syrop z syropu o smaku malinowym z witaminami C i D, pasteryzowany (cukier lub syrop glukozowo - fruktozowy, woda,7% zagęszczonego soku malinowego o ekstrakcie ogólnym 65%, regulator kwasowości, kwas cytrynowy, witamina C, witamina D).

 

PODWIECZOREK

HERBATA BAWARKA Składniki: woda, herbata, mleko2%, cukier (200 ml)

PASTA RYBNA (25g) Składniki: makrela, majonez: składniki: olej rzepakowy, żółtko jaja, musztarda, cukier, sól, cebula, SZCZYPIOREK (15g) CHLEB ORKISZOWY Z MASŁEM z mleka (40g).
Składniki: mieszana piekarska mąka z pełnego przemiału pszenicy orkisz 22.3%, przemiału pszenicy orkisz, mąka żytnia 5% - zawiera gluten cukier, płatki ziemniaczane, sól, maślanka – zawiera mleko, płatki z pszenicy orkisz, nasiona słonecznika, suchy zakwas na bazie mąki z pełnego w proszku – z mleka, woda, mąka żytnia 6,3%, mąka owsiana, drożdże, sól, może dodatkowo zawierać soję, orzechy, jaja, sezam, masło – zawiera mleko.

ŚRODA 03.09.2025

Strona 3 | Ziemniak grafika Zdjęcia - darmowe pobieranie na Freepik

ŚNIADANIE

KAWA Składniki: kawa zbożowa (zboża 72%, jęczmień, żyto-zawierają gluten, cykoria, burak cukrowy - prażone), mleko2%, (200 ml) KANAPKA Z MASŁEM ( z mleka) I TWAROŻKIEM (z mleka)
Z RZODKIEWKĄ
(20g) Składniki: mąka 70% (w tym graham 75%, pszenna (25%) - woda, drożdże, sól, gluten pszenny, płatki ziemniaczane, olej rzepakowy. Może zawierać: mleko, jajasoję, nasiona sezamu, inne orzechy, serek twarożkowy (ser twarogowy, sól, białko mleka) - żywe kultury bakterii, masło 82% (z mleka).

ŚLIWKA (35g).

 

OBIAD

ZUPA ROSOŁOWA Z MAKARONEM ZACIERKA (200 ml) Składniki: woda, porcja rosołowa, mąka pszenna, śmietana 30% (białka mleka),por, marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz, mieszanka przypraw, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki KOTLET POŻARSKI DROBIOWY PIECZONY (90g) Składniki: filet drobiowy, jajka, mąka kukurydziana, cebula, bułka tarta, sól, pieprz, Vegeta natur ,masło Rama. ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM (150g) Składniki: ziemniaki, woda, sól, koperek.

SAŁATA MASŁOWA ZE ŚMIETANĄ (100g) składniki: śmietana ( z mleka), sól, pieprz, SOS.

WODA Z SOKIEM WIŚNIOWYM HERBAPOL (200 ml) Składniki: woda, syrop z syropu o smaku wiśniowym z witaminami C i D, pasteryzowany (cukier lub syrop glukozowo-fruktozowy, woda, 7% zagęszczonego soku malinowego o ekstrakcie ogólnym 65%, regulator kwasowości, kwas cytrynowy, witamina C, witamina D).

 

PODWIECZOREK

HERBATA OWOCOWA (200ml) Składniki aronia, jabłko, kwiat hibiskusa, kwas cytrynowy, koncentraty owocowe.

STÓŁ SZWEDZKI  Składniki: CHLEB ORKISZOWO-MIODOWY (70g)(mąka pszenna-zawiera gluten, woda, mąka żytnia, drożdże, sól, zakwas (mąka żytnia, woda, kultura staeterowa), mieszanka ziaren, płatki owsiane, orkisz, miód, KIEŁBASĄ KRAKOWSKA (20g) mięso wieprzowe, mięso wołowe, tłuszcz wieprzowy, sól, cukier, przyprawy, warzywa suszone, ekstrakty z przypraw, regulator kwasowości- cytrynian, sodu, przeciwutleniacz - izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca - azotyn sodu, OGÓREK ZIELONY (25g) POMIDOR (25g).

CZWARTEK 04.09.2025

Carrot Trophy Stock Illustrations – 154 Carrot Trophy Stock Illustrations,  Vectors & Clipart - Dreamstime

ŚNIADANIE

MLEKO 2% z mleka (200ml), CHLEB ORKISZOWY Z MASŁEM
|(z mleka)
(60g) i MIODEM (25g).

Składniki: mieszana piekarska mąka z pełnego przemiału pszenicy orkisz 22.3%, przemiału pszenicy orkisz, mąka żytnia 5% - zawiera gluten cukier, płatki ziemniaczane, sól, maślanka – zawiera mleko, płatki z pszenicy orkisz, nasiona słonecznika, suchy zakwas na bazie mąki z pełnego w proszku – z mleka, woda, mąka żytnia 6,3%, mąka owsiana, drożdże, sól, Może dodatkowo zawierać soję, orzechy, jaja, sezam, masło – zawiera mleko.

MARCHEWKA (25g).
JABŁKO (50g).

 

OBIAD

ZUPA ROSOŁOWA Z KOPERKIEM (200 ml) Składniki: woda, porcja rosołowa, ziemniaki, por, marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz, mieszanka przypraw, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, liść lubczyku, Vegeta natur. GULASZ Z INDYKA (120g) Składniki: mięso z indyka, woda, cebula, śmietana 18% (z mleka) pieprz, sól o zmniejszonej zawartości sodu, Vegeta natur, liść laurowy, ziele angielskie.

KASZA JĘCZMIENNO – GRYCZANA (30g) Składniki masło z mleka. BURACZKI (70g) Składniki: buraczki, cebulka, miód, oliwa z oliwek, sól o zmniejszonej zawartości sodu, pieprz. NAPÓJ OWOCOWY (200 ml) 
Składniki: truskawka, jabłko, kwiat hibiskusa, kwas cytrynowy, koncentraty owocowe.

 

PODWIECZOREK

JOGURT OWOCOWY (130g) Składniki: mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, przecier z truskawek 12%, cukier, błonnik cytrusowy, naturalny aromat, zagęszczony sok z cytr. kultury bakterii mlekowych.

CIASTKO OWSIANE (30g) Składniki: Produkty pochodzące z pełnego ziarna owsa 64% (płatki owsiane, mąka owsiana) tłuszcz palmowy nieutwardzony, nierafinowany cukier trzcinowy, serwatka w proszku (mleko), syrop glukozowy, substancja spulchniająca: węglany sodu (soda oczyszczona), sól morska, ekstrakt słodu jęczmiennego, aromaty.

PIĄTEK 05.09.2025

Świeży Buraczek SVG, Cliparty, ilustracje stockowe oraz ilustracje  wektorowe Royalty Free. Image 69367231

ŚNIADANIE

HERBATA BAWARKA (200ml) Składniki: woda, herbata, mleko2%, cukier, CHLEB ŻYTNI Z MASŁEM (70g) z mleka

Składniki; mąka żytnia 61%, woda, gluten pszenny, słonecznik, siemię lniane, kasza jaglana, sól prezelowana, mąka żytnia, drożdże, mąka pszenna, mąka ze słodu jęczmiennego, kwasy ( cytrynowy, mlekowy , askorbinowy) serwatka ( mleko, guma guar, emulgator ( mono i di glicerydy kwasów tłuszczowych ) di fosforany, fosforany wapnia, mąka pszenna razowa prażona, mąka ze słodu jęczmiennego, jęczmień prażony, mąka żytnia razowa, otręby żytnie, masło – z mleka

SZYNKA DROBIOWA(70g):: Składniki: mięso wieprzowe z szynki ,sól, woda, naturalne aromaty, substancja konserwująca-azotyn sodu, POMIDOR (30g) SAŁATA LODOWA (15g) NEKTARYNKA (120g)

 

OBIAD

ZUPA Z SOCZEWICĄ NA WYWARZE MIĘSNO –WARZYWNYM (200 ml)  Składniki: woda, soczewica , korpusy drobiowe, marchew, pietruszka, por, seler, ziemniaki, liść lubczyku, Vegeta natur, natka pietruszki, sól o zmniejszonej zaw. sodu, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, śmietana18%
(z
mleka).

PIEROGI Z TWAROGIEM I ZIEMNIAKAMI polane masłem z mleka
(250g) I JOGURTEM.

NATURALNYM mleka, żywe kultury bakterii z mleka Składniki: twaróg- (z mleka), ziemniaki, mąka pszenna pełnoziarnista, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz.

WODA Z SOKIEM HERBAPOL (200 ml) Składniki: woda, syrop z syropu o smaku aroniowym z witaminami C i D, pasteryzowany (cukier lub syrop glukozowo - fruktozowy, woda, 7% zagęszczonego soku aroniowego o ekstrakcie ogólnym 65%, regulator kwasowości, kwas cytrynowy, witamina C, witamina D).

 

PODWIECZOREK

BUŁKA SŁODKA Z SEREM (60g) Składniki: mąka pszenna, ser twarogowy (16,8%), cukier, kasza manna (z pszenicy), mleko, olej roślinny rzepakowy, masło, jaja, skrobia, mleko w proszku, serwatka w proszku (z mleka) , woda, cukier wanilinowy, żóltko jaja kurzego, drożdże, sól, aromaty. MLEKO SMAKOWE W KARTONIKU (200 ml) mleko, cukier lub substancja słodząca, aromat (np. waniliowy, truskawkowy, czekoladowy), dodatek stabilizujący (np. karagen) i czasami barwnik (np. karoteny).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2025-08-30 16:42:57
Ilość wyświetleń: 29165

"Wszystkiego, co naprawdę warto wiedzieć nauczyłem się w przedszkolu"

Robert Fulghum
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej