Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Menu stołówki

Dzień Menu

Wtorek

19.11.2019

Śniadanie:

Płatki kukurydziane z mlekiem.2% składniki: mąka pełnoziarnista owsiana, pszenna, jęczmienna, mąka kukurydziana, nierafinowany cukier trzcinowy, syrop glukozowy, miód piekarniczy, melasa trzcinowa, olej słonecznikowy, sól morska, naturalne aromaty, ekstrakt z aceroli,Rodzynki.

Obiad:

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i śmietaną 18%(z mleka)wywar mięsno warzywny, woda, ziemniaki, marchew,cebula,por,seler-korzeń,woda ,kalafior,porcja rosołowa,przyprawy:ziele angielskie,liść laurowy,sól o zmniejszonej zaw.sodu,pieprz

Frykadelki drobiowe mielone z płatkami owsianymi (otręby owsiane), w sosie warzywnym,ryż mieszany paraboliczny

brązowy składniki:.mięso z indyka ,cebula ,jajko ,bułka tarta,marchew ,seler,pietruszka,ziele angielskie,por,sól o zmniejszonej zaw.sodu.Surówka z marchewki z porą z oliwą i miodem. Woda żródlana.

Podwieczorek:

Jogurt „Piątuś”z mleka2%

wafelek ryżowy w polewie malinowej składniki: ryż (brązowy, biały), sól o niskiej zaw.sodu

*mąka pszenna,jaja,mleko

Jabłko.

Środa

20.11.2019

Śniadanie:

Kakao,mleko 2%,cukier Pieczywo mieszane ;Chleb miodowy orkisz,mąka pszenna,woda,pszenica,orkisz,zakwas zpszenicy,orkisz,miód,cukier,ocet jabłkowy,cukier karmelizowany,,sól drożdże piekarskie,,sezam,siemię lniane,.masło( z mleka) Pasta rybna. składniki: makrela w sosie własnym (makrela, woda, sól)koncentrat pomidorowy ,majonez (olej rzepakowy, żółtko jaja, sól, przyprawy), koperek. Ogórek zielony.

Obiad:

Zupa wiejska z komosą ryżową na wywarze mięsno- warzywnym, marchew,pietruszka-korzeń,cebula,por,seler-korzeń,seler-naćl, przyprawy, ziele angielskie,liść laurowy,sól o zmniejszonej zaw.sodu,pieprz,natka pietruszki,porcja rosołowa,komosa ryżowa Kotlet pieczony rybny,ziemniaki z koperkiem,surówka z kiszonej kapusty z marchewką,składniki: mintaj,olej rzepakowy rafinowany,mąka pszenna,bułka tarta(mąka pszenna,sól,drodże),olej rzepakowy rafinowany,ziemniaki,kapusta kiszona,marchew,koperek,sok z cytryny. Napój owocowy.

Podwieczorek:

Herbata Bawarka,mleko2%,cukier PIECZYWO MIESZANE (CIEMNE Z ZIARNAMI, BIAŁE PSZENNE) Z MASŁEM (z mleka 2%), *mąka pszenna, żytnia, jajka,woda,drożdże,sól, masło, mleko Stół szwedzki: Wędlina składniki: mięso wieprzowe, woda, żelatyna wieprzowa, sól, białko sojowe, pomidor,sałata masłowa.Mix orzechów z owocami suszonymi.orzech laskowy,orzech włoski,owoce.

Czwartek

21.11.2019

Śniadanie:

Mleko2%,.musli zbożowe(płatki owsiane,kukurydziane,jęczmienne) z owocami suszonymi. Chleb żytni pełnoziarnisty(mąka żytnia,pszenna ,słonecznik-nasiona,sól,cukier,drożdże},masło(z mleka.) z powidłami śliwkowymi.Banan.

Obiad:

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami i śmietaną 18%(z mleka)wywar mięsno warzywny, woda, ziemniaki, marchew,cebula,por,seler-korzeń,woda ,fasola zielona,porcja rosołowa,przyprawy:ziele angielskie,liść laurowy,sól o zmniejszonej zaw.sodu,pieprz.

Gulasz z indyka z kaszą jęczmienno-gryczaną.buraczki z cebulą,oliwą i miodem.Kompot owocowy.skład:mieso z udźca z indyka,cebula,marchew,olej rzepakowy,mąka pszenna,burak czerwony,kasza jęczmienna i gryczana.

Podwieczorek:

HERBATA Rooibos. Serek twarożkowy Almette,(mleko,śmietanka(z mleka),żywe kultury bakterii . pieczywo mieszane (ciemne z ziarnami, białe pszenne) z masłem (z mleka 2%), *mąka pszenna, żytnia, jajka,woda,drożdże,sól, masło, mleko

Pestki słonecznika,szczypiorek.

Piątek

22.11.2019

Śniadanie:

Herbata Bawarka,mleko2%,cukier.

PIECZYWO MIESZANE (CIEMNE Z ZIARNAMI, BIAŁE PSZENNE) Z MASŁEM (z mleka 2%), *mąka pszenna, żytnia, jajka,woda,drożdże,sól, masło, mleko. Parówki drobiowe.składniki: mięso drobiowe, woda, sól, przyprawy, białko sojowe, z ketchupem. pomidory198g na 100g ketchupu , cukier, ocet, sól, aromat naturalny.Marchewka.

Obiad:

Zupa pomidorowa z makaronem i śmietaną i zieloną pietruszką. składniki: woda,pomidory z puszki,marchew,pietruszka-korzeń,cebula,por,seler-korzeń,koncentrat pomidorowy 30%,śmietana 18%(z mleka), porcja rosołowa z kurczaka, makaron pszenny,jajeczny-mąka pszenna,jaja., przyprawy,ziele angielskie,liść laurowy,,sól o zmniejszonej zaw.sodu,pieprz,cukier

 

Placki ziemniaczane z cukrem i jogurtem.skład:surowe ziemniaki,mąka pszenna,jaja,sól,olej rzepakowy. Kompot owocowy

Podwieczorek:

Herbata ziołowa składniki: koper włoski, rumianek, mięta, kminek, Pieczywo mieszane ;Chleb miodowy orkisz,mąka pszenna,woda,pszenica,orkisz,woda,zakwas zpszenicy,orkisz,miód,cukier,ocet jabłkowy,cukier karmelizowany,,sól drożdże piekarskie,sól,sezam,siemię lniane,.masło( z mleka). Szynka z indyka składniki: filet z indyka, woda, skrobia, sól, przyprawy, rzodkiewka.

Poniedziałek

25.11.2019

 

Śniadanie:

Herbata z cytryną i imbirem. PIECZYWO MIESZANE (CIEMNE Z ZIARNAMI, BIAŁE PSZENNE) Z MASŁEM (z mleka 2%), *mąka pszenna, żytnia, jajka,woda,drożdże,sól, masło, mleko Ser żółty „Krolewski” z mleka,.Kalarepa.

Obiad:

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i pietruszką na wywarze warzywnym składniki: woda, ziemniaki, marchew, kapusta kiszona,cebula,porcja ,seler,por,pietruszka korzeń, przyprawy, ziele angielskie,liść laurowy,sól o zmniejszonej zaw.sodu,pieprz,natka pietruszki.

Kopytka polane masłem,składniki:mąka pszenna,jaja kurze,olej rzepakowy rafinowany,ziemniaki).Woda z sokiem.

Podwieczorek:

Serek Danio z mleka 2% Biszkopty .składniki mąka pszenna,jaja,cukier,substancja spulchniająca,miód pszczeli mandarynka.

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2019-11-18 14:37:35
Ilość wyświetleń: 2548

"Wszystkiego, co naprawdę warto wiedzieć nauczyłem się w przedszkolu"

Robert Fulghum
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Twój Boks
Dowolna informacja
Przykładowy button