PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 2 "POD TOPOLĄ" W BARLINKU
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu stołówki

 

Jadłospis. | Integracyjne Miejskie Przedszkole Nr 5, w Pruszkowie, ul.  Narutowicza 20

 

 

 

 

 

 

WTOREK 17.12.2024

ŚNIADANIE                                                                                                                                            

PŁATKI  CZEKOLADOWO-WANILIOWE  Z  MLEKIEM Składniki: mleko 2%, kakao, mąka (76%) pszenna pełnoziarnista (45%), kukurydziana, ryżowa, cukier, syrop z pszenicy i słodu jęczmiennego, kakao (6,2%), olej słonecznikowy, sól, aromaty, emulgator: lecytyny (z rzepaku), substancje wzbogacające: niacyna, witamina B6, tianina, witamina D.                                     

RODZYNKI.                                                                                                                                      

 OBIAD                                                                                                                                                         

 ZUPA KOPERKOWA  NA WYWARZE MIĘSNO –WARZYWNYM Składniki: woda, korpusy drobiowe, marchew, pietruszka, por, seler, ziemniaki, liść lubczyku, koper, Vegeta natur, natka pietruszki, sól o zmniejszonej zaw. sodu, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie.

FILET Z KURCZAKA Z WARZYWAMI Składniki: filet z kurczaka, woda, marchew, seler, papryka, pietruszka, groszek, cebula, przyprawy, sól o zmniejszonej zaw. sodu, mąka pszenna, śmietana z mleka. RYŻ  Składniki: ryż, woda, sól.

SURÓWKA Z  MARCHEWKI  Z  OGÓRKIEM  KISZONYM   Składniki : ogórek kiszony, oliwa, marchewka, cebula, miód.                                                                                                                    

WODA  Z  SOKIEM  WIŚNIOWYM  HERBAPOL Składniki: woda, syrop z syropu o smaku wiśniowym z witaminami C i D, pasteryzowany (cukier lub syrop glukozowo-fruktozowy, woda, 7% zagęszczonego soku malinowego o ekstrakcie ogólnym 65%, regulator kwasowości, kwas cytrynowy, witamina C, witamina D).  

 PODWIECZOREK                                                                                                                     

HERBATA BAWARKA Składniki: woda, herbata, mleko2%, miód.                                                     

KANAPKI Z PASTĄ Z TUŃCZYKA Składniki: chleb zwykły(mąka pszenna-zawiera gluten, woda, mąka żytnia, drożdże, sól, zakwas (mąka żytnia, woda, kultura  staeterowa) mieszanka ziaren, płatki owsiane, ziarna słonecznika, masło 82% (z mleka) tuńczyk, majonez składniki: olej rzepakowy, żółtko jaja, musztarda - zawiera gorczycę, cukier, sól, cebula. SZCZYPIOR.

MUS OWOCOWY W TUBCE  Składniki: jabłko 99%, zagęszczony sok z cytryny, witamina C.                                                                                                                                                                 

Alergeny zostały wyróżnione w jadłospisie.

 

ŚRODA  18.12.2024

ŚNIADANIE                                                                                                        

KAKAO Składniki: mleko2%, kakao, cukier.

KANAPKA Z MASŁEM, PASTA TWAROGOWA Z  RZODKIEWKĄ . Składniki: chleb zwykły(mąka pszenna-zawiera gluten, woda, mąka żytnia, drożdże, sól, zakwas (mąka żytnia, woda, kultura staterowa) mieszanka ziaren, płatki owsiane, ziarna słonecznika, serek twarożkowy (ser twarogowy, sól, białko mleka) - żywe kultury bakterii, masło 82% (z mleka) awokado.                                                                                                                                                         

OBIAD          

ZUPA WIEJSKA Z KASZĄ KUSKUS  NA WYWARZE MIĘSNO – WARZYWNYM Składniki: woda, kasza Kuskus, korpusy drobiowe, marchew, pietruszka, por, seler, ziemniaki, liść lubczyku, Vegeta natur, natka pietruszki, sól o zmniejszonej zaw. sodu, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, przypraw, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki.    

KOTLET  RYBNY  PIECZONY Składniki: miruna, jajka, mąka kukurydziana, cebula, bułka tarta - zawiera gluten, sól, pieprz, Vegeta natur, masło Rama.  

ZIEMNIAKI Składniki: ziemniaki, woda, sól.

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Składniki : kapusta kiszona, oliwa, marchewka, cebula, miód.                                                                                                                                                          

WODA Z SOKIEM HERBAPOL Składniki: woda, syrop z syropu o smaku aroniowym z witaminami C i D, pasteryzowany (cukier lub syrop glukozowo-fruktozowywoda7% zagęszczonego soku aroniowego o ekstrakcie ogólnym 65%, regulator kwasowości, kwas cytrynowy, witamina C, witamina D).

 

PODWIECZOREK                                                                                                                      

HERBATA ROOIBOS Składniki: woda, herbata granulowana, cytryna, cukier, miód.                                                                          

STÓŁ SZWEDZKI Składniki: chleb zwykły (mąka pszenna - zawiera gluten, woda, mąka żytnia, drożdże, sól, zakwas(mąka żytnia, woda, kultura staeterowa), mieszanka ziaren, płatki owsiane, ziarna słonecznika. MIX  SAŁAT. POMIDOR. SCHAB  PIECZONY Składniki: mięso wieprzowe, białko sojowe, przyprawy: seler, gorczyca, wzmacniacz smaku E621, cukier, aromaty.

POMARAŃCZA.                                                                                                

Alergeny zostały wyróżnione w jadłospisie.

 

CZWARTEK  19.12.2024

ŚNIADANIE      

KAWA Składniki: kawa zbożowa (zboża 72%, jęczmień, żyto - zawierają gluten, cykoria, burak cukrowy - prażone) mleko2%, kakao, miód.                                                                                         

KANAPKI  Z  PASZTETEM  DROBIOWYM Składniki: chleb zwykły (mąka pszenna- zawiera gluten, woda, mąka żytnia, drożdże, sól, zakwas (mąka żytnia, woda, kultura staterowa) mieszanka ziaren, płatki owsiane, ziarna słonecznika, masło82% - (z mleka) mięso, mięso drobiowe, sól, emulgator: E472 c; przyprawy, ekstrakty przypraw, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, cukier, aromat. Produkt może zawierać gluten, soję, gorczycę, seler, mleko łącznie z laktozą.

OGÓREK  KISZONY.

OBIAD

ZUPA  MINESTRONE  NA WYWARZE MIĘSNO –WARZYWNYM Składniki: woda, pomidory
w puszce, korpusy drobiowe, marchew, pietruszka, por, seler, ziemniaki, liść lubczyku, koper, Vegeta natur, natka pietruszki, sól o zmniejszonej zaw. sodu, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, mąka pszenna, jaja.

PODUDZIE Z KURCZAKA Składniki: podudzie z kurczaka, sól, pieprz, papryka słodka, olej rzepakowy, zioła prowansalskie.

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z MARCHEWKĄ, KOPERKIEM, SOSEM JOGURTOWYM Składniki: kapusta, jogurt z mleka, marchewka, koperek, sól, pieprz.

NAPÓJ OWOCOWY Składniki: truskawka, jabłko, kwiat hibiskusa, kwas cytrynowy, koncentraty owocowe.  

PODWIECZOREK                                                                                                                             

KISIEL TRUSKAWKOWY Składniki: aromat truskawkowy, mąka ziemniaczana, kwas cytrynowy, cukier.

CIASTKO OWSIANE Składniki: Produkty pochodzące z pełnego ziarna owsa 64% (płatki owsiane, mąka owsiana), tłuszcz palmowy nieutwardzony, nierafinowany cukier trzcinowy, serwatka w proszku (mleko) syrop glukozowy, substancja spulchniająca: węglany sodu (soda oczyszczona) sól morska, ekstrakt słodu jęczmiennego, aromaty.

BANAN.

 

Alergeny zostały wyróżnione w jadłospisie

 

PIĄTEK 20.12.2024

ŚNIADANIE   

HERBATA Z CYTRYNĄ Składniki: woda, herbata granulowana, cytryna, cukier.

KANAPKA Z KIEŁBASĄ SZYNKOWĄ Składniki: chleb wieloziarnisty (mąka pszenna- zawiera gluten, woda, mąka  żytnia, drożdże piekarskie, zakwas, glukoza, cukier, otręby pszenne, olej rzepakowy, serwatka w proszku, regulator kwasowości, chleb zwykły-mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól, zakwas (mąka żytnia, woda, kultura starterowa, gluten pszenny, mięso wieprzowe, mięso wołowe, tłuszcz wieprzowy, sól, cukier, przyprawy, warzywa suszone, ekstrakty z przypraw, regulator kwasowości- cytrynian, sodu, przeciwutleniacz- izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca - azotyn sodu, aromaty, masło 82%  z mleka.

SAŁATA  LODOWA. MARCHEWKA.                                                            

OBIAD

ZUPA BROKUŁOWA Składniki: woda, brokuł, korpusy drobiowe, ziemniaki, marchew, pietruszka, por, seler, ziemniaki, liść lubczyku, Vegeta natur, natka pietruszki, sól o zmniejszonej zaw. sodu, pieprz, liść laurowy, ziele ang.

MAKARON Z TWAROGIEM Składniki: mąka pszenna, śmietana 18% (białka mleka) cukier, ser twarogowy, sól, białka mleka.

WODA Z SOKIEM HERBAPOL Składniki: woda, syrop z syropu o smaku aroniowym z witaminami C i D, pasteryzowany (cukier lub syrop glukozowo-fruktozowy,woda,7% zagęszczonego soku aroniowego o ekstrakcie ogólnym 65%, regulator kwasowości, kwas cytrynowy, witamina C, witamina D).

 PODWIECZOREK    

JOGURT OWOCOWY Składniki: mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, przecier z truskawek 12%, cukier, błonnik cytrusowy, naturalny aromat, zagęszczony sok z cytr. kultury bakterii mlekowych.

CHRUPKI  BANANOWE  Składniki: kasza kukurydziana 73%, puree bananowe, nierafinowany cukier trzcinowy, olej słonecznikowy, sól morska, aromat naturalny, emulgator: lecytyna słonecznikowa.

MANDARYNKA.

 Alergeny zostały wyróżnione w jadłospisie          

       

PONIEDZIAŁEK 23.12.2024

JADŁOSPIS  UZALEŻNIONY  OD  ILOŚCI  DZIECI.

Uwaga! Jadłospis może ulec zmianie lub przestawieniu!!!

                                      

                           

 

 

                                                                                                                                                              

                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                      

 

                                                                                                                                                                                                 

 

 

                                                                       

 

                   

                                  

 

                                                                                                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dania dla dzieci - 20 przepisów - Książki kucharskie - Polki.pl

Przepisy dla rocznego dziecka - pomysły na zdrowe i proste dania - Niemowlę  - Polki.pl

Kulinarne zabawy dla dzieci - Gotujmy.pl

 


 

 

 


 

 

 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2024-12-16 14:00:34
Ilość wyświetleń: 26180

"Wszystkiego, co naprawdę warto wiedzieć nauczyłem się w przedszkolu"

Robert Fulghum
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej