Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Menu stołówki

Dzień Menu

Wtorek

08.10.2019

Śniadanie:

MLEKO ,PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM (z mleka 82%),”

PŁATKI KUKURYDZIANE składniki: mąka kukurydziana, cukier, sól, regulator kwasowości, RODZYNKI .

MIX ORZECHÓW.

Obiad:

ZUPA ROSOŁKOWA Z MAKARONEM ALFABET Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ składniki: woda,porcje rosolowe, włoszczyzna, porcja rosołowa z kurczaka, sól, przyprawy, zioła, zacierka (woda, jaja kurze, mąka PULPET WIEPRZOWY W SOSIE KOPERKOWYM składniki: łopatka wieprzowa, jaja kurze, bułka pszenna, sól, przyprawy, (woda, mąka, śmietana z mleka, przyprawy)ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z JABŁKIEM.WODA ŻRÓDLANA.

 

Podwieczorek:

HERBATA Z CYTRYNĄ. PASTA z MAKRELI WĘDZONEJ składniki: makrela, woda, cukier, olej, sól, przyprawy, POSYPANE SZCZYPIORKIEM. PIECZYWO MIESZANE (CIEMNE Z ZIARNAMI, BIAŁE PSZENNE) Z MASŁEM (z mleka 82%).

*maka pszenna,razowa,jajka, mleko i produkty pochodne

Środa

09.10.2019

Śniadanie:

MLEKO 3,2%

BUŁKA KAJZERKA Z MASŁEM (z mleka 82%) I MIODEM., *mąka pszenna,żytnia,mleko,jajka, masło,KIWI.

Obiad:

ZUPA SZCZAWIOWA Z ZIEMNIAKAMI I ŚMIETANĄ. składniki: woda, włoszczyzna, szczaw mielony, śmietana (z mleka), sól, przyprawy, zioła,ziemniaki, ZAPIEKANKA Z MAKARONEM (woda, jaja kurze, mąka) Z PIECZARKAMI I KIEŁBASĄ Z SZYNKI składniki: masło, cebula,. przyprawy, zioła, sól,pieczarki, składniki: mięso wieprzowe, woda, żelatyna wieprzowa, sól, białko sojowe KETCHUP pomidory198g na 100g ketchup ,cukier .ocet,sól ,aromat naturalny NAPÓJ OWOCOWY.

Podwieczorek:

HERBATA ROOIBOS.

STÓŁ SZWEDZKI: WĘDLINA składniki: mięso wieprzowe, woda, żelatyna wieprzowa, sól, białko sojowe, POMIDOR ,SZCZYPIOREK., PIECZYWO MIESZANE (CIEMNE Z ZIARNAMI, BIAŁE PSZENNE) Z MASŁEM (z mleka 82%).

*mąka pszenna,jaja,mleko i produkty pochodne

Czwartek

10.10.2019

Śniadanie:

HERBATA ZIOŁOWA składniki: koper włoski, rumianek, mięta, kminek; PIECZYWO MIESZANE (CIEMNE Z ZIARNAMI, BIAŁE PSZENNE) Z MASŁEM (z mleka 82%)(maka pszenna,razowa,ziarna słonecznika,jaja,mleko i produkty pochodne)

PASZTET DROBIOWY .: woda, olej rzepakowy, białko sojowe, cebula, skrobia kukurydziana, przyprawy, sól morska . mieso drobiowe .OGÓREK KORNISZON.

GRUSZKA.

Obiad:

ZUPA MINESTRONE Z ZIELENINĄ składniki: woda, ziemniaki, włoszczyzna, mieszanka warzywna, pomidory krojone, sól, przyprawy, zioła,porcja rosołowa,, KOTLET SCHABOWY składniki: schab wieprzowy, jaja kurze, bułka tarta, sól, przyprawy, olej, mąka,ZIEMNIAKI ,SURÓWKA CHRUPIĄCE WITAMINKI[SAŁATA LODOWA, RZODKIEWKA Z KUKURYDZĄ I JOGURTEM NATURALNYM.

NAPÓJ OWOCOWY.

Podwieczorek:

BUDYŃ WANILIOWY Z SOKIEM.mleko3,2%skrobia ziemniaczana,skrobia kukurydziana,aromat. SOK MALINOWY.CHRUPKI KUKURYDZIANE.kasza kukurydziana 90%,kasza jaglana 10%.

Piątek

11.10.2019

Śniadanie:

HERBATA Z CYTRYNĄ. PIECZYWO MIESZANE (CIEMNE Z ZIARNAMI, BIAŁE PSZENNE) Z MASŁEM (z mleka 82%),SCHAB PIECZONY[WYRÓB WŁASNY]przyprawy,sól.

POMIDOR.

Obiad:

ZUPA KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY Z ZIEMNIAKAMI MAJERANKIEM I ZIELENINĄ składniki: woda, ziemniaki, włoszczyzna, porcja rosołowa, sól, przyprawy, zioła,kapusta kiszona.PIEROGI RUSKIE POLANE MASŁEM[twaróg,ziemniaki,cebulka].KOMPOT OWOCOWY.

Podwieczorek:

HERBATA ROOIBOS BUŁKA DROŻDŻOWA składniki: mąka pszenna, woda, jaja, cukier, margaryna, drożdże, mleko w proszku, sól, Z MARMOLADĄ składniki: aronia, śliwki, jabłka, kwas cytrynowy, cukier.

*mąka pszenna,jaja,mleko i produkty pochodne

BANAN.

 

Poniedziałek

14.10.2019

Śniadanie:

HERBATA ROOIBOS, SER ŻÓŁTY SALAMI (z mleka), PIECZYWO MIESZANE (CIEMNE Z ZIARNAMI, BIAŁE PSZENNE) Z MASŁEM (z mleka 82%),

*mąka pszenna, razowa, jajka, masło, mleko PAPRYKA.

Obiad:

ZUPA KRUPNIK składniki: woda, włoszczyzna, porcja rosołowa z kurczaka, sól, przyprawy, zioła, kasza jęczmienna.

MAKARON (woda, jaja kurze, mąka) Z TWAROGIEM składniki: twaróg, śmietana z mleka, cukier . WODA Z SOKIEM

Podwieczorek:

HERBATA ROOIBOS, PIECZYWO MIESZANE (CIEMNE Z ZIARNAMI, BIAŁE PSZENNE) Z MASŁEM SZYNKA”BABUNI” składniki: filet z kurczaka, woda, skrobia, sól, przyprawy, PIECZYWO MIESZANE (CIEMNE Z ZIARNAMI, BIAŁE PSZENNE) Z MASŁEM (z mleka 82%), RZODKIEWKA.

*mleko i produkty pochodne mąka.,jaja,

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2019-10-07 15:32:17
Ilość wyświetleń: 2057

"Wszystkiego, co naprawdę warto wiedzieć nauczyłem się w przedszkolu"

Robert Fulghum
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Twój Boks
Dowolna informacja
Przykładowy button