Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Menu stołówki

Dzień Menu

Wtorek

15.09.2020

Śniadanie:

Kuleczki czekoladowe pełnoziarniste mąka pełnoziarnista owsiana, pszenna, jęczmienna, mąka kukurydziana, nierafinowany cukier trzcinowy, kakao, syrop glukozowy, miód piekarniczy, melasa trzcinowa, olej słonecznikowy, sól morska, naturalne aromaty, ekstrakt z aceroli. Żurawina.

 

Obiad:

ZUPA z fasolki szparagowej z ziemniakami i śmietaną 18% (z mleka)wywar mięsno warzywny, woda, ziemniaki, marchew, cebula,por,seler-korzeń,woda ,fasola zielona, porcja rosołowa,przyprawy:ziele angielskie,liść laurowy,sól o zmniejszonej zaw.sodu, pieprz.

Bolonese z makaronem penette: mięso wieprzowe z szynki, składniki: woda, pomidory z puszki, marchew,pietruszka-korzeń,cebula,por,seler-korzeń,koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 18%(z mleka),sól o zmniejszonej zaw.sodu,pieprz,cukier. makaron pszenny,jajeczny(mąka pszenna,jaja.śmietana 18%(z mleka ). Sałata lodowa  z koperkiem, oliwą, cytryną, miodem.

Woda z sokiem (cukier,syrop glukozowo-fruktozowy,woda,zagęszczony sok aroniowy, regulator kwasowości,kwas cytrynowy 43% zagęszczonego soku malinowego o ekstrakcie ogólnym 63%, sok z czarnej porzeczki,marchwi,Wit.C,aromat).

 

Podwieczorek:

Herbata Bawarka, mleko 2%. Chleb miodowy orkisz, mąka pszenna, woda, pszenica, orkisz, zakwas z pszenicy,orkisz,miód,cukier,ocet jabłkowy,cukier karmelizowany, sól drożdże piekarskiel,sezam,siemię lniane, masło ( z mleka), sezam Pasta z tuńczyka z koperkiem, ogórek zielony, składniki: tuńczyk w sosie własnym (tuńczyk w kawałkach, woda, sól), majonez (olej rzepakowy, żółtko jaja, sól, przyprawy), koperek.

Środa

16.09.2020

Śniadanie:

Kakao, mleko 2%, cukier. Bułka maślana z masłem i dżemem (truskawka 44%, cukier,woda,kwas cytrynowy).

 

Obiad:

Zupa rosołowa  z ryżem i koperkiem składniki: woda, marchew, pietruszka - korzeń, cebula, por, seler - korzeń, porcja rosołowa z kurczaka, ryż biały, przyprawy, ziele angielskie, liść laurowy, sól o zmniejszonej zaw.sodu, pieprz, cukier.

Filet z kurczaka w jogurcie i panierce z mąki kukurydzianej pieczony, składniki: filet z kurczaka, jogurt naturalny, jaja kurze, sól, przyprawy, mąka kukurydziana, bułka tarta, ziemniaki. Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem, rodzynkami, sosem jogurtowym. WODA ŻRÓDLANA.

 

Podwieczorek:

Herbata z cytryną, stół szwedzki: PIECZYWO MIESZANE (CIEMNE Z ZIARNAMI, BIAŁE PSZENNE) Z MASŁEM (z mleka 82%),*mąka pszenna,żytnia,mleko,jajka, masło, pomidor, jajko, szczypiorek.

Czwartek

17.09.2020

 

 

Śniadanie:

Herbata ziołowa składniki: koper włoski, rumianek, mięta, kminek. Pasztet  sojowy z koperkiem: woda, olej rzepakowy, białko sojowe, cebula, skrobia kukurydziana, przyprawy, sól morska, ciecierzyca. Ogórek małosolny.

 

Obiad:

Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami składniki: woda, ziemniaki, włoszczyzna, szczaw, porcja rosołowa, seler,por,pietruszka korzeń , śmietana z mleka,  przyprawy, ziele angielskie, liść laurowy,sól o zmniejszonej zaw.sodu,pieprz,,koperek.jajko. Frykadelki drobiowe mielone  z płatkami owsianymi(otręby owsiane),w sosie warzywnymkasza pęczak, składniki: mięso z indyka ,cebula ,jajko ,bułka tarta, marchew, seler,pietruszka,ziele angielskie,por,sól o zmniejszonej zaw.sodu. Surówka z buraczków z miodem, cebulką  z oliwą.

Napój owocowy składniki: aronia, jabłko, kwiat hibiskusa, kwas cytrynowy, koncentraty owocowe.

 

Podwieczorek:

Budyń czekoladowy, mleko2% skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat, kakao 85%. Chrupki bananowe.

Piątek

18.09.2020

Śniadanie:

Herbata Bawarka, mleko2%cukier PIECZYWO MIESZANE (CIEMNE Z ZIARNAMI, BIAŁE PSZENNE), Z MASŁEM (z mleka 2%), *mąka pszenna, żytnia, jajka, woda,drożdże,sól, masło, mleko.

Paprykarz warzywny z kaszą jaglaną, składniki: ciecierzyca, woda, sól, cukier, olej rzepakowy, cebula, koncentrat soku z cytryny, kasza jaglana. Rzodkiewka.

 

 

 

Obiad:

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i pietruszką na wywarze warzywnym składniki: woda, ziemniaki, marchew, kapusta kiszona, cebula, porcja selerpor,pietruszka korzeń,  przyprawy, ziele angielskie,liść laurowy,sól o zmniejszonej zaw.sodu ,pieprz,natka pietruszki.

Kluski śląskie polane masłem, skład:mąka pszenna,jaja  kurze, olej rzepakowy rafinowany, ziemniaki, cebula.

Kompot wieloowocowy.

 

Podwieczorek:

Jogurt owocowy (mleko pasteryzowane częściowo odtłuszczane, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające, aromat naturalny).

Poniedziałek

21.09.2020

Śniadanie:

Herbata owocowa, pieczywo mieszane; Chleb miodowy orkisz, mąka pszenna, woda, pszenica,orkisz,woda,zakwas z pszenicy,orkisz,miód,cukier,ocet jabłkowy,cukier karmelizowany, sól drożdże piekarskie,sól,sezam,siemię lniane, masło ( z mleka). Ser żółty z mleka.

Marchewka do chrupania.

 

 

Obiad:

Zupa pomidorowa z makaronem i śmietaną i zieloną pietruszką, składniki: woda, pomidory z puszki, marchew,pietruszka-korzeń,cebula,por,seler-korzeń,koncentrat pomidorowy 30% śmietana 18%(z mleka), porcja rosołowa z kurczaka, makaron pszenny, jajeczny-mąka pszenna,jaja., przyprawy,ziele angielskie,liść laurowy,,sól o zmniejszonej zaw.sodu, pieprz,cukier.

Placki ziemniaczane z cukrem i jogurtem, skład: surowe ziemniaki,mąka pszenna, jaja, sól,olej rzepakowy. Woda z sokiem (cukier,syrop glukozowo-fruktozowy, woda, zagęszczony sok aroniowy, regulator kwasowości,kwas cytrynowy 43% zagęszczonego soku malinowego o ekstrakcie ogólnym 63%, sok z czarnej porzeczki, marchwi, Wit.C, aromat.

 

Podwieczorek:

Herbata ziołowa składniki: koper włoski, rumianek, mięta, kminek. Chleb miodowy orkisz, mąka pszenna, woda,pszenica,orkisz,,zakwas z pszenicy,orkisz,miód,cukier,ocet jabłkowy, cukier karmelizowany,,sól drożdże piekarskiel,sezam,siemię lniane, masło ( z mleka), sezam, WĘDLINA składniki: mięso wieprzowe, woda, żelatyna wieprzowa, sól, białko sojowe. Pomidor, jabłko.

 

 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2020-09-14 17:18:04
Ilość wyświetleń: 4887

"Wszystkiego, co naprawdę warto wiedzieć nauczyłem się w przedszkolu"

Robert Fulghum
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Twój Boks
Dowolna informacja
Przykładowy button