Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Menu stołówki

Dzień Menu

Wtorek

24.11.2020

Śniadanie:

Granola z owocami suszonymi.

 

Obiad:

Zupa rosołowa z komosą ryżową, warzywami, zieloną pietruszką. Pulpet w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z marchewki i pora, oliwą. Napój owocowy. 

 

Podwieczorek:

HERBATA  z cytryną.

Kanapki z PIECZYWEM MIESZANYM (CIEMNE Z ZIARNAMI, BIAŁE PSZENNE) Z MASŁEM (z mleka 82%), mąka pszenna,żytnia,mleko,jajka, masło. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem.

Środa

25.11.2020

Śniadanie:

Mleko, bułka maślana  Z MASŁEM (z mleka 82%) i miodem. Jabłko.

 

Obiad:

Zupa szczawiowa z ryżem składniki: woda, marchew, pietruszka - korzeń, cebula, por, seler - korzeń, porcja rosołowa z kurczaka,ryż biały, przyprawy, ziele angielskie,liść laurowy, sól o zmniejszonej zaw.sodu,pieprz,cukier.

Kotlet mielony z fileta z piersi kurczaka, ziemniaki. Sałata lodowa z jogurtem, koperkiem.

Woda z sokiem (cukier, syrop glukozowo - fruktozowy, woda, zagęszczony sok aroniowy,regulator kwasowości,kwas cytrynowy 43% zagęszczonego soku malinowego o ekstrakcie ogólnym 63%,sok z czarnej porzeczki,marchwi,Wit.C,aromat.

 

Podwieczorek:

HERBATA Rooibos. Stół szwedzki: Szynka (mięso drobiowe 83%, woda, sól, przyprawy, białko sojowe), ogórek zielony, kiełki. PIECZYWO MIESZANE (CIEMNE Z ZIARNAMI, BIAŁE PSZENNE) Z MASŁEM (z mleka 82%), mąka pszenna,żytnia,mleko,jajka, masło.

Czwartek

26.11.2020

 

 

Śniadanie:

KAWA  INKA Z MLEKIEM składniki: prażone żyto, cykoria, burak cukrowy.

Pasztecik sojowy z koperkiem. Papryka czerwona. PIECZYWO MIESZANE (CIEMNE Z ZIARNAMI, BIAŁE PSZENNE) Z MASŁEM (z mleka 82%), mąka pszenna,żytnia,mleko,jajka, masło.

 

 

Obiad:

Zupa dyniowa z ziemniakami.

Gulasz z indyka. Kasza jęczmienno - gryczana. Ogórek kiszonyNapój owocowy składniki: aronia, jabłko, kwiat hibiskusa, kwas cytrynowy, koncentraty owocowe.

 

Podwieczorek:

Jogurt grecki z gruszkami. Biszkopt.

Piątek

27.11.2020

Śniadanie:

HERBATA ZIOŁOWA składniki: koper włoski, rumianek, mięta, kminek. PIECZYWO MIESZANE (CIEMNE Z ZIARNAMI, BIAŁE PSZENNE) Z MASŁEM (z mleka 2%), wędlina, pomidor.

 

Obiad:

Barszcz ukraiński z ziemniakami. Kluski śląskie polane masłem.

Woda z sokiem (cukier, syrop glukozowo - fruktozowy, woda, zagęszczony sok aroniowy,regulator kwasowości,kwas cytrynowy 43% zagęszczonego soku malinowego o ekstrakcie ogólnym 63%,sok z czarnej porzeczki,marchwi,Wit.C,aromat.

 

 

Podwieczorek:

Herbata z cytryną. Pasta z makreli wędzonej posypana szczypiorkiem, chleb z masłem, kiwi.

Poniedziałek

30.11.2020

Śniadanie:

Herbata owocowa. PIECZYWO MIESZANE (CIEMNE Z ZIARNAMI, BIAŁE PSZENNE) Z MASŁEM (z mleka 82%),mąka pszenna,żytnia,mleko,jajka, masło. Ser żółty z mleka.

Marchewka.

 

Obiad:

Kapuśniak z kiszonej kapusty z majerankiem. Makaron z twarogiem. Kompot owocowy.

 

Podwieczorek:

HERBATA Rooibos. PIECZYWO MIESZANE (CIEMNE Z ZIARNAMI, BIAŁE PSZENNE) Z MASŁEM (z mleka 82%), mąka pszenna,żytnia,mleko,jajka, masło.

Pasztet  francuski, ogórek kiszony.

 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2020-11-23 20:04:40
Ilość wyświetleń: 6704

"Wszystkiego, co naprawdę warto wiedzieć nauczyłem się w przedszkolu"

Robert Fulghum
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej