Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Menu stołówki

Dzień Menu

Wtorek

04.02.2020

Śniadanie:

MLEKO 2%,Granola pełnoziarnista z owocami suszonymi.

Obiad:

Zupa brokułowa z ziemniakami i śmietaną 18% (z mleka) wywar mięsno warzywny, woda, ziemniaki, marchew, cebula,por,seler-korzeń,woda ,brokuł,,porcja rosołowa, przyprawy:ziele angielskie,liść laurowy,sól o zmniejszonej zaw.sodu,pieprz Filet z kurczaka w sosie słodko -kwaśnym z ryżem, przyprawy;sól o zmniejszonej zaw.sodu, pieprz,słodka papryka w proszku, mąka pszenna.

Napój owocowy.

 

Podwieczorek:

HERBATA ZIOŁOWA składniki: koper włoski, rumianek, mięta, kminek. Pieczywo mieszane. Pasta z tuńczyka z koperkiem i rzodkiewka. składniki: tuńczyk w sosie własnym (tuńczyk w kawałkach, woda, sól) ,majonez (olej rzepakowy, żółtko jaja, sól, przyprawy), koperek .Chleb.miodowy.orkisz,mąka pszenna, woda,pszenica,orkisz,woda,zakwas zpszenicy,orkisz,miód,cukier,ocet jabłkowy,cukier karmelizowany,zakwas z pszenicy orkisz,ocet jałkowy,sól drożdże piekarskie,sól,sezam,siemię lniane, masło (z mleka).

Środa

05.02.2020

Śniadanie:

Kakao, mleko 2%, Bułka grahamka (mąka pszenna,sól,zakwas żytni,drożdże),masło(z mleka). Serek twarożkowy Almette, (mleko,śmietanka(z mleka),żywe kultury bakterii ze szczypiorkiem.

 

Obiad:

Zupa wiejska z kaszą kuskus i zieloną pietruszką na wywarze mięsno- warzywnym, marchew,pietruszka-korzeń,cebula,por,seler-korzeń,seler-naćl, przyprawy, ziele angielskie,liść laurowy,sól o zmniejszonej zaw.sodu,pieprz,natka pietruszki,porcja rosołowa,kasza Kus Kus.

Kotlet schabowy, składniki: schab wieprzowy, cebula ,jajko ,bułka tarta,sól o zmniejszonej zaw.sodu.olej rzepakowy ,ziemniaki z koperkiem. Fasolka szparagowa na parze polana masłem. składniki:masło z mleka. Woda żródlana.

 

Podwieczorek:

Herbata owocowa. Pieczywo mieszane; Chleb miodowy orkisz,mąka pszenna, woda,pszenica,orkisz,woda,zakwas zpszenicy,orkisz,miód,cukier,ocet jabłkowy,cukier karmelizowany, zakwas z pszenicy orkisz,ocet jałkowy,sól drożdże piekarskie, sól,sezam,siemię lniane, masło (z mleka). STÓŁ SZWEDZKI kiełki, jajko, pomidor, żurawina.

 

 

Czwartek

06.02.2020

Śniadanie:

Herbata z cytryną i imbirem. Pasztet drobiowy z ogórkiem kiszonym: woda, olej rzepakowy, białko sojowe, cebula, skrobia kukurydziana, przyprawy, sól morska. mieso drobiowe. Chleb miodowy orkisz,mąka pszenna,woda,pszenica,orkisz, zakwas z pszenicy,orkisz,miód,cukier,ocet jabłkowy,cukier karmelizowany, sól drożdże piekarskie, sezam,siemię lniane, masło ( z mleka), sezam.

 

Obiad:

Zupa porowa z ziemniakami na wywarze mięsno- warzywnym, marchew, pietruszka-korzeń,cebula,por,seler-korzeń,seler-naćl, przyprawy, ziele angielskie,liść laurowy, sól o zmniejszonej zaw.sodu,pieprz,natka pietruszki,porcja rosołowa

Bolonese z makaronem penette:mięso wieprzowe z szynki, składniki: woda, pomidory z puszki,marchew,pietruszka-korzeń,cebula,por,seler-korzeń,koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 18%(z mleka),sól o zmniejszonej zaw.sodu,pieprz,cukier. makaron pszenny, jajeczny(mąka pszenna,jaja.śmietana 18%(z mleka). Sałata pekińska z kukurydzą i koperkiem z sosem jogurtowym (z mleka2%}. Woda z sokiem.

 

Podwieczorek:

Budyń czekoladowy.mleko2% skrobia ziemniaczana,skrobia kukurydziana,aromat,kakao85%. Mandarynka.

Piątek

07.02.2020

Śniadanie:

Herbata Bawarkamleko2%, cukier;Chleb miodowy orkisz,mąka pszenna, woda,pszenica,orkisz,woda,zakwas zpszenicy,orkisz,miód,cukier,ocet jabłkowy,cukier karmelizowany, sól drożdże piekarskie,sól,sezam,siemię lniane, masło (z mleka). Szynka drobiowa składniki: mięso drobiowe, woda, sól, przyprawy, białko sojowe, sałata roszponka.

 

Obiad:

Zupa warzywna z komosą ryżową na wywarze mięsno- warzywnym, marchew, pietruszka-korzeń, cebula,por,seler-korzeń,seler-naćl, przyprawy, ziele angielskie,liść laurowy, sól o zmniejszonej zaw.sodu,pieprz,natka pietruszki,porcja rosołowa,komosa ryżowa. Łazanki z kapustą i kiełbasą drobiową, (kapusta biała i kiszona, makaron pszenny,jajeczny-mąka pszenna,jaja, : mięso drobiowe 83%, woda, sól, przyprawy, białko sojowe. Kompot owocowy.

 

Podwieczorek:

Serek Danio z mleka, wafelek ryżowy składniki: ryż (brązowy, biały), sól himalajska, z polewą malinową.

 

Poniedziałek

10.02.2020

W DNIACH OD 10-21 LUTEGO JADŁOSPIS UZALEŻNIONY OD ILOŚCI DZIECI.

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2020-02-04 12:20:32
Ilość wyświetleń: 3504

"Wszystkiego, co naprawdę warto wiedzieć nauczyłem się w przedszkolu"

Robert Fulghum
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Twój Boks
Dowolna informacja
Przykładowy button